Gospodarstwo Ekologiczne Agatka

Opis

Rodzaje wytwarzanych produktów:

  • Produkcja serów świeżych twarogowych
  • Produkcja serów dojrzewających
  • Mleko

Dostępność produktów:

  • Tygodniowy przerób mleka to ok. 500 l
  • Produkcja sera ok. 20 kg tygodniowo
  • Sprzedaż prowadzona jest zarówno w Gospodarstwie, jak i na targach w Sławie oraz Głogowie, Twoim Zielonym Targu oraz Folwarku Zamkowym w Żarach

Opis działalności:

Gospodarstwo należy do rodziny Czerwonka od 1945 roku.

Od samego początku gospodarstwo zajmowało się hodowlą krów, królików i kur oraz wytwarzaniem produktów mlecznych.
Samym serowarstwem Państwo Czerwonka zajmują się już od 10 lat.

Gospodarstwo działa w Stowarzyszeniu Serowarów.

Sery z naszego gospodarstwa były wielokrotnie nagradzane w konkursie Nasze Kulinarne Dziedzictwo,

 

Informacje

  • Nazwa : Gospodarstwo Ekologiczne Agatka
  • Imię i nazwisko : Edward Czerwonka
  • Ulica : Krzepielów 7
  • Miejscowość : Sława
  • Kod pocztowy : 67-410
  • Telefon kontaktowy : 607691066, 665572672
  • Adres e-mail : basiagarbi@vp.pl
  • Kategoria : agroturystyka-i-restauracje, produkty-ekologiczne, produkty-miesne, produkty-mleczne
Strona Facebook

O nas

Lubuskie Centrum Produktu Regionalnego w Zielonej Górze
ul. Wyczółkowskiego 2
65-140 Zielona Góra
tel. +48 68 326 74 01
fax. +48 68 320 75 38
e-mail: sekretariat@lcpr.pl

Nadchodzące wydarzenia

W najbliższym czasie nie są zaplanowane żadne wydarzenia.

Zmiana rozmiaru
Zmiana kontrastu