Materiały filmowe ,,Rarytas przy grillu”

Czwarte i ostatnie spotkanie kulinarne w ramach cyklu ,,Rarytas Lubuski w kuchni” – ,,Rarytas przy grillu” odbyło się 22. czerwca w Sivy Dym Grill&Chill w Sulechowie – miejsca prowadzonego przez producentów wędlin Salcum-Fixum. W pokazie wziął udział Szef kuchni „Smaczna Dieta – Restauracja w Pudełku” Pan Dawid Szkudlarek, który gościnnie przygotowywał dania bazujące na wieprzowinie, […]

Materiały filmowe ,,Rarytas w Dąbiu. Leśne opowieści”

Trzecie spotkanie w ramach cyklu ,,Rarytas Lubuski w kuchni” – ,,Rarytas w Dabiu. Leśne opowieści” odbył się 15. czerwca w Restauracji na terenie Kompleksu Wypoczynkowego TEMAR w Dąbiu. Szefowa kuchni tamtejszej Restauracji – Pani Małgorzata Sadowska przygotowała dania na bazie dziczyzny, kiszonek, warzyw i ziół od lokalnych producentów. Był to ukłon w stronę produktów z […]

Materiały filmowe ,,Rarytasik Lubuski”

Drugie spotkanie w ramach cyklu ,,Rarytas Lubuski w kuchni” – ,,Rarytasik Lubuski” odbył się 8. czerwca w Restauracji ViaVilla w Nowym Kramsku. Wydarzenie skierowane było do najmłodszych koneserów produktów regionalnych. Szef kuchni Restauracji Via Villa w Nowym Kramsku – Reggie przygotował propozycje kulinarne skomponowane na bazie ryb, drobiu, owoców i warzyw, wszystkie odpowiednio dopasowane do […]

Materiały filmowe ,,Rarytas w Mierzęcinie”

Rozpoczynamy cykl filmów z tegorocznych spotkań kulinarnych ,,Rarytas Lubuski w kuchni”! Było pysznie, aromatycznie i przede wszystkim… regionalnie! Za nami cztery kulinarne spotkania, prezentujące wszystko to, co w naszym województwie jest wyjątkowe. Podkreśliliśmy różnorodność ziemi lubuskiej organizując każde spotkanie w miejscu o innym charakterze i specjalizującym się w innych smakach. Wyjątkowi lubuscy kucharze ukoronowali w […]

Nabór na misję gospodarczą do Grecji na wyspę Kretę rozstrzygnięty

Lubuskie Centrum Produktu Regionalnego w Zielonej Górze informuje, że do udziału w misji gospodarczej do Grecji – Krety na konferencję International Conference on Environment, Agriculture and Biotechnology połączoną z wizytą w regionie partnerskim w terminie 25-29.07.2022r. zostały zakwalifikowane następujące firmy: PPHU MIKA Przetwórstwo Mięsne Motyka KOMAGES Sp. z o.o. JEFFERSONS CATERING Fundacja Lubuska Spiżarnia GOREM O.W. […]

Zapowiedź cyklu ,,Rarytas Lubuski w kuchni”

Rozpoczynamy cykl filmów z tegorocznych spotkań kulinarnych ,,Rarytas Lubuski w kuchni”! Było pysznie, aromatycznie i przede wszystkim… regionalnie! Za nami cztery kulinarne spotkania, prezentujące wszystko to, co w naszym województwie jest wyjątkowe. Podkreśliliśmy różnorodność ziemi lubuskiej organizując każde spotkanie w miejscu o innym charakterze i specjalizującym się w innych smakach. Wyjątkowi lubuscy kucharze ukoronowali w […]

“Rarytas przy grillu” – ostatnie spotkanie kulinarne z cyklu “Rarytas Lubuski w kuchni”.

Prezentujemy Wam przepisy z wczorajszego wydarzenia “Rarytas przy grillu” czyli ostatniego spotkania kulinarnego z cyklu “Rarytas Lubuski w kuchni”. Rarytas w Sivy Dym Grill & Chill w Sulechowie obfitował w najlepsze jakościowo produkty od gospodarzy Salcum-Fixum. Szef Kuchni Dawid Szkudlarek Chef zaprezentował dania: Chłodnik z ogórka z podpłomykiem z kaszankąKrem z młodego szczawiuPoliczki wieprzowe w […]

,,Rarytas Lubuski w kuchni” – Rarytas przy grillu”.

Witamy Was w Sulechowie! – u producenta Salcum-Fixum w Sivy Dym Grill & Chill. Właśnie tu odbywa się ostatnie spotkanie kulinarne z cyklu „Rarytas Lubuski w kuchni” pod nazwą „Rarytas przy grillu”. Dania komponuje Szef Kuchni Dawid Szkudlarek Chef – oparte na bazie lubuskich produktów regionalnych najwyższej jakosci – wieprzowiny, warzyw i owoców. Jest smacznie, […]

UWAGA – nabór na warsztaty z Producentami Regionalnymi nie odbędzie się

Co prawda przed nami ostatnia niedziela w miesiącu, a jak ostatnia niedziela to powinniśmy ogłaszać nabór na warsztaty z Producentami Regionalnymi. Warsztaty prowadzone są przez producentów sprzedających na Twoim Zielonym Targu. Niestety, tym razem nie odbędzie się Twój Zielony Targ, a w ślad za tym warsztaty . Zapraszamy Was do udziału w kolejnych warsztatach, które […]

Trzecie tegoroczne spotkanie kulinarne w ramach cyklu ,,Rarytas w kuchni” – Rarytas w Dąbiu – Leśne opowieści

Dziś 15. czerwca 2022 roku w Dąbiu odbywa się kolejne spotkanie kulinarne w ramach cyklu ,,Rarytas Lubuski w kuchni”! ,,Rarytas w Dąbiu. Leśne opowieści” w TEMAR – Kompleks Wypoczynkowy w Dąbiu zachwyca zaproszonych gości otoczeniem, przepiękną pogodą oraz regionalną kuchnią. Zaproszonych gości Szefowa Kuchni Pani Małgorzata Sadowska zabrała w leśną podróż wśród smaków kulinarnych na […]