,,Rarytas Lubuski w kuchni” spotkanie z gęsiną

W środę 10 listopada Lubuskie Centrum Produktu Regionalnego zorganizowało szóste, ostatnie w tym roku spotkanie z cyklu „Rarytas Lubuski w kuchni”. Spotkanie odbyło sięw Gospodarstwie Rolno-Agroturystycznym „Dereniówka” w Lubiechni Wielkiej. […]

Konferencja pszczelarska w Gorzowie Wielkopolskim

W sobotę 23 października w Auli Akademii im. Jakuba z Paradyża w Gorzowie Wielkopolskim odbyła się Konferencja pszczelarska organizowana przez Wojewódzki Związek Pszczelarzy w Gorzowie Wielkopolskim i Lubuskie Centrum Produktu […]

Strefa Produktu Regionalnego podczas Święta Miodu

W niedzielę 22.08 w Muzeum Etnograficznym w Zielnej Górze-Ochli odbyło się Święto Miodu, coroczne wydarzenie organizowane przez Muzeum Etnograficzne prezentujące pszczelarzy z województwa, paletę ich produktów oraz inne produkty regionalne […]

Rarytas Lubuski w sadzie

11 sierpnia 2021 roku odbyło się piąte spotkanie w ramach cyklu ,,Rarytas Lubuski w kuchni”. Zaproszeni goście podczas spotkania w Pałacu w Solnikach mieli możliwość zobaczenia przepięknej okolicy pałacu, w […]