„MADAKS” Stanisław Mikanowicz

Opis

Rodzaje wytwarzanych produktów:

  • Szynka w chlebie
  • Szynka z dzika w chlebie
  • Prosiak w chlebie
  • Dzik w chlebie
  • Indyk w chlebie
  • Karkówka w chlebie
  • Schab w chlebie
  • Farsz – zapiekane ziemniaki lub kasza gryczana (również zapiekane w chlebie)
  • Kapusta zasmażana
  • Bigos myśliwski (mięso z dzika)
  • Bigos z mięsem wieprzowym

Dostępność produktów:

  • sprzedaż w gospodarstwie
  • sprzedaż i dostawa bezpośrednio na telefon

Opis działalności:

Firma „MADAKS” powstała w 1980 roku i jest to firma rodzinna. Firma „MADAKS” specjalizuje się w działalności piekarniczej, cukierniczej, produkcji wędlin i wyrobów wędliniarskich. Na dzień dzisiejszy firma Pana Stanisława Mikanowicza zajmuje się pieczeniem prosiaków, dzików i szynek w chlebie.

W 2010 roku za szynkę zapiekaną faszerowaną kaszą i podrobami firma zdobyła tytuł „Polski producent żywności 2010”, w 2012 roku szynka zapiekana w chlebie z kaszą i podrobami została nagrodzona Perłą 2012, natomiast w 2013 roku szynka z dzika w chlebie zdobyła Certyfikat za pierwsze miejsce w kategorii produkt spożywczy „Nasze Dobre Lubuskie 2013”

Firma „MADAKS” za całokształt swojej działalności zdobyła wiele nagród, certyfikatów i dyplomów.

Swoje usługi wykonują niemal na całą Polskę.

Informacje

  • Nazwa : "MADAKS"
  • Imię i nazwisko : Stanisław Mikanowicz
  • Ulica : Lipowa 2
  • Miejscowość : 66-340 Przytoczna
  • Telefon kontaktowy : 509 307 566
  • Adres e-mail : madaks@poczta.fm
  • Kategoria : dziczyzna, gotowe-dania-i-potrawy, produkty-miesne
Strona WWW Strona Facebook

O nas

Lubuskie Centrum Produktu Regionalnego w Zielonej Górze
ul. Wyczółkowskiego 2
65-140 Zielona Góra
tel. +48 68 326 74 01
fax. +48 68 320 75 38
e-mail: sekretariat@lcpr.pl

Nadchodzące wydarzenia

  1. Kaziuki 2020

    Marzec 29 @ 11:00 - 16:00
  2. Jarmark Wielkanocny

    Kwiecień 5 @ 10:00 - 17:00