Zakład Piekarsko – Cukierniczy ANTERS

Opis

Rodzaje wytwarzanych produktów:

Sieć sklepów prowadzi codzienną sprzedaż świeżych wyrobów piekarskich oraz cukierniczych. Dodatkowo w swojej ofercie posiadamy również szeroki wybór drobnych artykułów spożywczych (napoje, słodycze itp.) Świeże pieczywo dostarczane są dwa razy dziennie. Realizujemy także zamówienia na wyroby cukiernicze oraz pieczywo na specjalne okazje. W każdym sklepie staramy się realizować indywidualne zamówienia tortów i wybranych ciast.

Dostępność produktów:

Sieć sklepów firmowych działa lokalnie, zasięgiem swoim obejmuje następujące powiaty: żagański, żarski i nowosolski.

Sklepy firmowe

Opis działalności:

Zakład Piekarsko-Cukierniczy ANTERS powstał w roku 1980. Początkowo Państwo Teresa i Andrzej Antczak wydzierżawili piekarnię w Drezdenku. Trzy lata później w roku 1983 Państwo Antczak byli już właścicielami piekarni w Jabłonowie. Przez pierwszych kilka lat pracowali osobiście przy produkcji pieczywa. Mała wydajność spowodowana była przestarzałym parkiem maszynowym oraz brakiem pomieszczeń. W roku 1994 nastąpił dynamiczny i prężny rozwój, rozpoczęto modernizację starej piekarni poprzez zakup nowego pieca, mieszarki oraz samochodów do przewozu pieczywa. Już po dwóch latach /rok 1996/ moce przerobowe wykorzystane były w 100%. Znów pojawiła się potrzeba dalszego rozwoju. Szybka decyzja i zakup nowej działki pozwoliły we wrześniu 1996 roku rozpocząć budowę nowej piekarni. Budowa nowego zakładu o powierzchni 1500 m2 trwała 11 m-cy co pozwoliło w sierpniu 1997 roku uroczyście uruchomić nowy zakład. Arkadiusz Antczak pracował w Zakładzie rodziców 18 lat (1997-2015). Jako mistrz piekarski i cukierniczy czynnie uczestniczył we wszystkich procesach niezbędnych do prawidłowego prowadzenia Zakładu, zdobywając w ten sposób wiedzę i doświadczenie. Od samego początku poszerza swoją działalność poprzez rozbudowę sklepów firmowych, co zapewnia stabilną sprzedaż oraz nowe możliwości produkcji asortymentu. Bogaty w wiedzę i doświadczenie stara się jeszcze lepiej usprawniać pracę i warunki przy  produkcji pieczywa oraz wyrobów cukierniczych. Rodzice prowadzili zakład w latach 1980-2015 pracując nad rozwojem firmy oraz wysoką jakością produkowanego asortymentu w oparciu o stare sprawdzone receptury sięgające swojego początku z przed prawie 40 lat. Arkadiusz Antczak wraz z żoną Anną prowadzą samodzielnie Zakład Piekarsko – Cukierniczy ANTERS od stycznia 2016 roku. Stawiają na tradycję w oparciu o sprawdzone receptury połączone z nowoczesnymi rozwiązaniami technologicznymi. Budowanie własnej marki w oparciu o rozbudowę sklepów firmowych ANTERS zapewnia klientom to, że codziennie sięgają po wyroby najwyższej jakości. Najwyżej stawianym celem jest jakość wyrobów oraz satysfakcja klienta, który jest dla Właścicieli najważniejszy. Obecnie w życie i funkcjonowanie całego zakładu zaangażowane są już trzy pokolenia rodziny, Państwo Teresa i Andrzej gotowi są do pomocy, służą wsparciem przy rozwoju własnej marki ANTERS nad którą pracują wspólnie Arkadiusz i Anna, a w miarę możliwości i czasu do pomocy angażują się również dzieci Adam i Agata.

Informacje

  • Nazwa : Zakład Piekarsko - Cukierniczy ANTERS
  • Imię i nazwisko : Arkadiusz Antczak
  • Ulica : Żagańska 29 A
  • Miejscowość : 68-113 Jabłonów
  • Telefon kontaktowy : 68 377 13 14
  • Adres e-mail : biuro@anters.com.ppl
  • Kategoria : piekarnicze-i-cukiernicze
Strona WWW Strona Facebook

O nas

Lubuskie Centrum Produktu Regionalnego w Zielonej Górze
ul. Wyczółkowskiego 2
65-140 Zielona Góra
tel. +48 68 326 74 01
fax. +48 68 320 75 38
e-mail: sekretariat@lcpr.pl

Nadchodzące wydarzenia

  1. Lubuskie Święto Chleba – Bogdaniec 2019

    Sierpień 24 @ 08:00 - Sierpień 25 @ 01:00
  2. Dożynki Gminne – Jazów 2019

    Sierpień 24 @ 14:00 - Sierpień 25 @ 03:00